Hydrocracker VERWIJDEREN VUURVAST BETON UIT HYDROCRACKER

  • Looptijd Drie weken
  • Segment Olie & gas raffinaderijen en opslag
  • Oplossing Vuurvast beton verwijderen

Hoe verwijder je een vuurbestendige betonnen bekleding met een druksterkte van 190 N/mm2 uit een installatie met een diameter van 800 – 1000 millimeter?

DE OPLOSSING

Petrobrazi Refinery (Roemenië) zocht een snelle methode om extreem hard vuurvast beton te verwijderen uit een hydrocracker. Tot voor kort werd dit sloopwerk uitgevoerd met handmatig jekkeren: een inzet van vier maanden 24/7 continudienst in zeer zware omstandigheden. Speciaal voor Petrobrazi heeft ADS een revolutionaire methode ontwikkeld, waarmee we dezelfde klus hebben geklaard in slechts twee weken! Dit levert een enorme besparing voor de klant op. Enerzijds natuurlijk in manuren, maar vooral ook door een sterk gereduceerde downtime van de installatie.

Hoe wij het schijnbaar onmogelijke tóch mogelijk gemaakt hebben? Door meerdere hogedruk units aan elkaar te koppelen, konden we een enorme kracht genereren waarmee het beton werd verwijderd zonder de stalen leidingen te beschadigen. Zelfs de bestaande verankering kon gespaard blijven, zodat de klant zijn nieuwe vuurvaste betonbekleding zonder verdere voorbehandeling kon installeren. Deze unieke toepassing is bekroond met een patent voor ADS.

Hans van ‘t Geloof

Meer weten over dit project?

Bel mij terug
Tiago Ferreira

“Het verwijderen van vuurvast beton uit FCC installaties gebeurd onder enorme tijdsdruk. Tijd is geld en met onze gepatenteerde methode zijn wij razendsnel”

Tiago Ferreira